maandag, april 04, 2005

Athlete, 3 april Melkweg Amsterdam

Zondag 3 april 2005, Athlete speelde in het kader van Oor presenteert in de oude zaal van de Melkweg.

Athlete, een band uit het zuiden van London was hier ter promotie van het nieuwe album "Tourist" dat sinds enkele weken uit is. Dit album is de opvolger van het debuut "Vehicles and Animals" dat in 2003 verscheen. Athlete is wederom een echte britpop band die makkelijk in het rijtje geschaard kan worden met Keane, Coldplay, Travis en Snow Patrol. Toch bewezen zij gisteravond goed op eigen benen te kunnen staan.

Na een mooi maar wat tam voorprogramma en het lange wachten tijdens de podium opbouw begon Athlete rond 22.15 eindelijk op te treden. De podiumopbouw nam meer tijd in beslag dan tijdens andere concerten en het publiek in de goedgevulde zaal begon al wat rumoerig te worden. Een enkeling begon al te fluiten, maar om 22.15 begonnen ze dan eindelijk.

Het concert werd een goede afspiegeling van het repetoire van de vierkoppige formatie, de playlist was goed verdeeld over beide albums en ook het tempo zat goed in het concert. Praatsessies met het publiek kwamen slechts enkele keren voor.
Hoogtepunten waren de nieuwe single "Wires" en de nummers "You got the style" en "Shake those windows".

Helaas heb ik het einde van het concert moeten missen, om mijn trein nog te kunnen halen heb ik tijdens het slotnummer de Melkweg verlaten. Dit zal me aankomende zomer op Rock Werchter niet weer gebeuren.

2 Comments:

At donderdag, april 07, 2005 12:50:00 p.m., Anonymous Wormpaul said...

Ik miste een paar andere "bekende" singles...

Of speelde ze die wel maar vondt jij ze niet bijzonder genoeg??

Voor de rest:

Met welke (leuke) meiden was je heen:??

 
At donderdag, april 07, 2005 12:54:00 p.m., Blogger Maarten said...

Hmm, hoezo ken jij opeens singles van die gasten. Ze speelden nog wel 1 of 2 bekendere nummers van het oude album hoor. Beautiful onder andere, maar die sprongen er iets minder uit.

Maar see it for yourself @ Werchter

 

Een reactie posten

<< Home