dinsdag, mei 17, 2005

Update: Degradatie voetbal

Afgelopen zondag is dan eindelijk de beslissing gevallen in de uitzonderlijk spannende degradatiestrijd in de engelse premierleague.
Voor de laatste speelronde hadden nog alle vier de clubs (Norwich, WBA, Crystal Palace en Southampton) de kans op nog een jaar premierleague voetbal.

Norwich bleek kansloos op lijfsbehoud door de 6-0 nederlaag die het leed bij Fulham, de andere clubs maakten er een spannend duel van. Southampton leek de laatste strohalm te grijpen door een 1-0 voorsprong te nemen tegen Manchester United. Helaas stond na 90 minuten de 1-2 eindstand op het scorebord waardoor Southampton na 27 jaar de Premier League moest verlaten.
Crystal Palace begon ook voortvarend aan de beslissingswedstrijd, en nam tot twee maal toe de leiding tegen Charlton Athletic, helaas kwam Charlton terug en in de 82e minuut viel het doek definitief, de 2-2 eindstand betekende dat Crystal Palace na slechts 1 jaar weer terug naar de First division moet.

De gelukkige vierde in dit geval was West Bromwich Albion, deze club deed wat het moest doen en won met 2-0 haar thuiswedstrijd van Portsmouth.
De ontsnapping van WBA is een historische, het is de enige club tot nu toe dat degradatie kon voorkomen terwijl ze met de kerst onderaan stonden.

Helaas dat de twee clubs die het leukste voetbal speelden moesten degraderen, Crystal Palace en Norwich. Ik hoop ze over een jaar weer terug te zien in de Premier League.