dinsdag, juli 05, 2005

Rock Werchter - het verslag deel 1

Donderdagochtend 07.30.

Daar kwam Ben's Mini, tas achterin, tent in de achterbak en op naar Werchter. Onderweg hebben we nog nagesproken over de paar annulaties voor het festival, ze vielen niet mee. Geen The Mars Volta, Kaiser Chiefs of Ryan Adams, daarbij waren de vervangers ook geen hoogvliegers. Maar goed, inmiddels over deze teleurstellingen heen vorderde de reis lekker.
Rond 13.00 uur 's middags kwamen we aan in Haacht en reden we naar parkeerplaats A2 om onze tent naar camping A3 te dragen. Op het moment dat we de tassen in het gras neerlegden begon het aardig te regenen. Tussen de buien door hebben we de tenten op kunnen zetten en kunnen lachen om de partytent van de buren.
Verder was het wachten op Paul en Bart die later waren vertrokken.

Rond 19.00 uur waren we compleet en konden naar de weide. The Bravery heb ik dus helaas gemist net als New Order. Het eerste optreden dat ik echt gezien heb was de show van Roisin Murphy, oud zangeres van Moloko, hoewel haar solo-album iets minder toegankelijk is dan het Moloko werk. De show was wel weer als vanouds, Roisin wist het publiek van begin tot einde te boeien.
Hierna was het de beurt aan Kraftwerk, ik heb nog weinig van de band gehoord maar dit optreden was heerlijk. De electronica en de animaties in combinatie met de statische podiumact van de heren was heerlijk. Dit was voor mij dan ook het beste optreden van de dag.
Na Kraftwerk kwam de regen weer met bakken uit de hemel waarna het optreden van The Chemical Brothers ontaarde in een ware reuze regendans en plassenstamp wedstrijd. Na een uurtje heb ik het voor gezien gehouden en via de vele drankstandjes m'n tentje weer opgezocht.

Tot zover dag 1 van Werchter, morgen het verslag van dag 2.