woensdag, juli 06, 2005

Rock Werchter, het verslag deel 2

Vrijdag 1 juli, dag 2 van dit vierdaagse festival.

In de ochtend werden we aangenaam verrast, in plaats van de voorspelde regen scheen er een aangenaam zonnetje, waardoor ik mooi m'n schoenen en kleding te drogen kon hangen in de partytent. Deze kleding kreeg al gauw gezelschap van de kleding van de Belgische buren die blijkbaar een niet al te waterdichte tent bleken te hebben.

Rond een uur of twaalf zijn we naar het festivalterrein vertrokken en hebben een paar nummers van The Simple Plan meegepikt. Muzikaal gezien is het echt niets voor mij maar qua show was het best leuk om te zien. Daarna het eerste vak ingelopen voor Athlete, deze band bleek schijnbaar vertraging te hebben en werd vervangen door de Schotse zangeres KT Tunstall. Het bleek toch wel een aangename verrassing te zijn, leuke gevoelige popliedjes gespeeld door een pittige dame. Halverwege dit optreden naar de Marquee vertrokken en daar afgesproken met een vriend van me. Hier nog de laatste tonen van Sioen meegepakt in afwachting van Athlete dat hier nu zou optreden. Doordat ze verdwaald waren in Duitsland waren ze veel te laat en werd ook de soundcheck afgeraffeld. Dit bleek duidelijk te merken, tijdens het openingsnummer hield de versterker van de drums er mee op en halverwege bleek een gitaar niet gestemd. Toch herpakten de heren zich en gaven een leuke show weg. De Marquee kon het optreden zeker waarderen.
Na Athlete lekker in het gras genoten van het optreden van The Dresden Dolls, een leuk optreden wat ik zeker kon waarderen. Ook de uitvoering van Amsterdam van Brel maakte behoorlijk wat indruk. Een minpuntje was de herrie die Within Temptation door het optreden heen gaven, maar goed geluid op Werchter is door de podiaopstelling nooit optimaal.
Nu was het tijd voor een wandeling naar het Mainstage, Garbage stond hier geprogrammeerd. Leuke herkenbare rocknummers, muzikaal zeer gemiddeld maar de podiumpresentatie van Shirley Manson maakte dit meer dan goed. Al met al een leuk optreden dus.
Het optreden van Velvet Revolver bleek een mooie etenspauze, van veraf zag het er best leuk uit. Vooral Slash dien je natuurlijk eens gezien te hebben.

Tijdens Green Day zag het hoofdveld meer dan vol, al met al best een leuke plek weten te bemachtingen voor deze twee uur lange show. Hoewel twee uur, een uur muziek van Green Day en een uur "hey hoo" zingen van het publiek. Ondanks het overschot aan contact met het publiek was het wel erg boeiend, kortom leuk deze band eens gezien te hebben.

Afsluiter van de avond van Faithless, voor de zoveelste keer dus. Tijdens dit optreden dan ook een ronde over de weide gemaakt en m'n tentje maar eens opgezocht.

Morgen een verslag van Werchter zaterdag.