donderdag, juli 07, 2005

Rock Werchter, Het verslag deel 3

Zaterdag 2 juli, alweer de derde dag van het festival.
's Morgens lekker rustig aangedaan en rond een uur of twee naar de weide gewandeld, daar aangekomen begon Pennywise net te spelen. Niet helemaal m'n muziekstijl vandaar dat ik maar naar de Marquee ben gegaan. Daar speelde Rilo Kiley, een leuk bandje met sfeervolle liedjes. Heerlijk om bij in het gras (lees modder) te gaan zitten. Al met al dus een heerlijke dagopener. Hierna de tent in gelopen voor de show van Admiral Freebee, duidelijk een lokale held. De Marquee barstte haast uit haar voegen, zo vol was ie. En bij de eerste tonen ging het publiek los. Een show werd het zeker, de admiraal rende lekker de tent door en gaf de vele journalisten een veeg uit de pan. Halverwege maar weer naar buiten gegaan omdat het er wel erg warm werd en om wat te gaan eten.

Nu was het de beurt aan The Dears, mooie sfeervolle nummers die live stonden als een huis. Wel heb ik de halve show gemist omdat ik in gesprek raakte met Tommie en Jan, twee best gezellige Belgen. Na hier een biertje mee gedronken te hebben begon Bloc Party aan hun show. Het zorgde voor een feestje in de Marquee, wel viel het op dat de band soms een tempo te hoog speelden waardoor sommige bandleden niet alles bijhielden. Maar al met al bleef het een leuk optreden.
Nu stond Millionaire klaar, een optreden dat heerlijk begon maar na een tijdje niet echt meer kon boeien. Ook was de hand van Qotsa frontman Josh Homme duidelijk in de nieuwe nummers terug te horen.Nu het hoogtepunt van de dag wat mij betreft (eigenlijk van heel Rock Werchter), het optreden van Interpol. Ik wist een heerlijke plek te bemachtigen tegenover de gitarist en zanger. Vanaf minuut een ging de Marquee helemaal los en bij vlagen was er zelfs sprake van een pitje. Al met al een heerlijke sfeer die de band ook duidelijk leek te behagen. Helaas was de bassist niet helemaal fit waardoor deze na een drietal nummers backstage verdween (om daar wel door te spelen). Ook de heerlijke toegift (heerlijk op papier dan met Obstacle 1, Roland en NYC) kon daardoor geen doorgang vinden.

Na Interpol naar Rammstein, op voorspraak van een paar vrienden. Toch kon dit me totaal niet pakken, de show kwam er nep over en de muziek was helemaal belabberd, vandaar nog een paar nummertjes van The Tears meegepakt en terug naar de tent gewandeld.
Weinig nachtrust gehad, aangezien een aantal Vlaamse buren het leuk vonden een kalkoen te immiteren gedurende de hele nacht.

Morgen het vierde en laatste deel, tevens een verslag van het concert van Coldplay van hedenavond in het Gelredome