dinsdag, augustus 23, 2005

Lowlands 2005, deel 2

Zaterdag 20 augustus 2005
Op papier leek de zaterdag de minste dag, met maar 3 acts die ik absoluut wilde zien. Gelukkig bleek deze dag in de prakijk een stuk sterker bezet.

Ska muziek blijkt naast koffie altijd een van de beste middelen te zijn om lekker wakker te worden, vandaar dat Mark Foggo's Skasters voor mij de eerste act van de dag werd. Al snel kreeg de band het publiek mee waardoor ondanks het vroege tijdstip de voetjes van de vloer gingen.
Via Face Tomorrow ging de reis naar Lake Lowlands om even het Urban Golf te bekijken, dit alles muzikaal begeleid door Zuco 103 dat op dat moment in de Alpha stond.

Ook het Open Podium werd vandaag weer aangedaan. Ironisch genoeg viel juist in de Essent tent de stroom uit waarna het publiek leuzen als "Nuon" en "Groene Stroom" scandeerden. Toen dit verholpen bleek werd er toch nog even gespeeld en werden er een aantal goede maar vaak ook tenenkrommende acts opgevoerd.
Apocalyptica was de volgende act in de Alpha en daar heb ik ook een aantal liedjes van meegepakt. Nummers als Enter Sandman klinken best leuk met alleen cello's en drums. Toch sloeg de verveling al snel toe waarna ik daar vertrokken ben.


Zita Swoon @ Lowlands 2005

Via de Texelse Boys en El Pus kwam ik uit bij Zita Swoon in de Grolsch. Deze Belgen gaven een goede, mooie en soms ook dansbare show weg.
Maximo Park mochten hun festivaltournee afsluiten met een optreden op het Charliepodium. De band bleek gelukkig nog genoeg energie te hebben voor een aanstekelijke en energieke show.
In de Grolschtent stonden de Canadezen van Arcade Fire inmiddels klaar om te beginnen. Deze band werd me door veel mensen aangeraden en moest daarom aangedaan worden. Het optreden klonk heerlijk.


The Arcade Fire @ Lowlands 2005

Via het Wok-restaurant toen naar de Charlie gelopen om Art Brut te bekijken. Deze Londonse band mocht invallen voor Nine Black Alpes. Dit bleek vooral een grappig en melig concert te worden. De aanstekelijke podiumpresentatie en grappige teksten zorgden ervoor dat het publiek genoot en minder op de muzikale tekortkomingen van de band lette.

Het concert van Pixies op Werchter vorig jaar smaakte naar meer waardoor ik maar en mooi plekje in de Grolsch opzocht. Vanaf de eerste minuut bleek het een top optreden te zijn, een goede sfeer, goed geluid en een band die er wel zin in zat maakte het een van de beste shows op Lowlands.
Helaas stond er nog een andere leuke band geprogrammeerd tijdens Pixies en wel het Mexicaanse Panteon Rococo. Zij mochten de zaterdag afsluiten in de India en zij deden dit met dan ook heel sterk. Het publiek moest naar links, rechts, scheeuwen, op de grond zitten en weer overeeind komen en werd daarbij opgezweept door de band.
Na El Gran Silencio van vorig jaar dus wer een Mexicaanse topact op Lowlands.

Panteon Rococo op Lowlands 2005

Via de Boudisque en de tent (om een trui te halen) kwamen we bij Charlie uit voor een vijftal korte films en de Nederlandse premiere van Last Days. Deze film is geinspireerd door de laatste dagen van Kurt Cobain. Helaas bleek het een slome en saiae film waardoor het toch wel een erg lange zit werd.
Hiermee kwam de tweede dag van Lowlands teneinde.