dinsdag, november 22, 2005

Captain fantastic

Roy Keane, is sinds vrijdag geen speler meer van Manchester United. De Ier, met de bijnaam Captain fantastic leverde zijn contract in na een conflict met de clubleiding en manager Alex Ferguson.

Keane heeft na de 4-1 nederlaag tegen Middlesborough in een interview fel uitgehaald naar de ploeg die zich te hautain en lui zou hebben gedragen. Toen de manager hier lucht van kreeg werd de uitzending op MANU TV verboden. Keane kon deze manier van censuur niet verkroppen en na een conflict met de club leverde hij zijn contract (dat aan het einde van het seizoen zou aflopen) in. Hij krijgt nog wel een afscheidswedstrijd als dank voor bewezen diensten.'Jullie mogen mij niet en ik mag jullie niet. Zullen we maar beginnen?', met deze woorden begon Keane aan zijn eerste werkdag bij Man Utd. Het geeft al een beetje aan wat voor figuur het is.
Roy Keane is altijd een van mijn favoriete spelers geweest, een van de beste verdedigende middenvelders die United gehad heeft. Z'n opvliegende karakter en soms keiharde acties maakten hem sowieso een markant figuur op de Engelse velden. Door menigeen werd hij dan ook diep gehaat (denk aan ruzies met Alan Shearer, Haaland, Jason McAteer, heel Arsenal en de Ierse voetbalbond).
Maar ondanks zijn bevliegingen was het een briljante speler die Man United in 1999 naar de Treble leidde. Het is heel erg jammer dat hij na 328 wedstrijden voor United op deze manier heeft moeten vertrekken.

2 Comments:

At dinsdag, november 22, 2005 3:34:00 p.m., Blogger hENK said...

Kunnen ze dit niet gelijk houden met de afscheidswedstrijd van Fortes Rodriques?

Leuke spelers om op te roepen:

Fortes: Van Galen, Atteveld, Heusz, Gorter, Bosvelt...

Keane: Cantona, Gaisgoine,

 
At donderdag, december 08, 2005 11:11:00 p.m., Anonymous Wormpaul said...

Beetje laat dat wel, maar het is een rare kwast met zijn spel maar absoluut een van de beste spelers van de laatste 10 jaar (zo en zo bij Man. United)

jammer dat het dan zo moest..

maar wel het meest toepasselijke voor `m

 

Een reactie posten

<< Home