zondag, november 27, 2005

Starsailor is Paradiso; vermakelijk maar zelden overtuigend

Starsailor & Wire Daisies (support)
Paradiso, 25 november 2005


Vorige maand verscheen het derde studioalbum van Starsailor getiteld “On the Outside”. Met dit album, dat iets steviger is dan zijn voorganger lijken zij definitief uit de schaduw van Coldplay te willen stappen. Ter promotie volgt nu de Europese clubtour waarbij Amsterdam voor de tweede keer binnen anderhalve maand voor een concert werd aangedaan. Deze keer was het echter niet de oude zaal van de Melkweg maar de grote zaal van Paradiso, en ging het niet om een try-out optreden maar om een echt concert.

Het voorprogramma werd verzorgd door het eveneens Engelse Wire Daisies. Deze band wist melancholische nummers te variëren met wat stevigere rocknummers. Het reeds aanwezige publiek wist dit viertal zeker te waarderen en trakteerden ze na afloop op een luid applaus.

Even na 20:50 uur verscheen Starsailor op de bühne van een uitverkocht maar niet helemaal gevulde Paradiso (veel mensen hebben door het slechte weer de Paradiso niet weten te bereiken). De set werd geopend met twee nummers van het nieuwe album. En onmiddellijk blijkt waar ondergetekende op voorhand al een beetje bang voor was. Op de cd lijken de nummers al wat onpersoonlijker en fletser, live klinken zij ook zo.

De band lijkt zelf ook een beetje dit gevoel te hebben, de nieuwe nummers lijken behoorlijk op de automatische piloot gespeeld te worden en het contact met het publiek is niet heel groot. Het tegenovergestelde gebeurt juist bij de oudere nummers. “Alcoholic” en “Tie up my hands” worden massaal meegezongen en op “4 to the floor” wordt zelfs gedanst. Dit gebeurt ook met de huidige single “In the Crossfire”, dat als enige nieuwe nummer echt kan overtuigen.

Slecht was het optreden dus zeker niet te noemen, daarvoor hebben de liedjes afkomstig van “Love is here” en in mindere mate “Silence is Easy” een te grote impact. De band moet echter wel hard gaan werken aan de nieuwere nummers, aangezien deze nauwelijks kunnen overtuigen.

Setlist:
Way Back Home
Conterfeit
Alcoholic
Poor Misguided Fool
In My Blood
Fidelity
This Time
Fever
Faith Hope Love
In the Crossfire
Tie Up My Hands
4 to the Floor
Good Souls
--------------------
Keep us Together
Silence is Easy

5 Comments:

At zondag, november 27, 2005 6:53:00 p.m., Anonymous Ben said...

Ik ben het met de woiordewn van je eens! Toch heb ik erg genoten!! T is en blijft een sterke band! DE verbetering in de band vind ik de tweede stem erbij die er voorheen niet was..
Gr Ben

 
At dinsdag, november 29, 2005 11:05:00 a.m., Anonymous Sahidah said...

Een band die op de "moet ik me eens wat meer in verdiepen"-lijst staat.

 
At dinsdag, november 29, 2005 10:11:00 p.m., Anonymous Annet said...

Het houdt ook maar niet op met die concerten bij jou he! :) Heerlijk om te lezen!

Starsailor.. Alcohol vind ik een geweldig nummer (maar ook o'n tijd). Heb er verder niet echt wat mee.

 
At vrijdag, december 02, 2005 4:01:00 p.m., Blogger Maarten said...

@ Annet, jawel hoor. Tot aan vrijdag heb ik helemaal geen concerten gepland. :p

Vrijdag en zondag zijn de laatste van dit jaar. :(

 
At zaterdag, december 03, 2005 5:02:00 p.m., Anonymous gretel said...

weer maar eens een goed geschreven verslag :) alleen spijtig dat ik ze niet heb kunnen zien :( maar ik heb coldplay wel gezien :P

 

Een reactie posten

<< Home