zaterdag, april 22, 2006

The Zutons – Tired of Hanging Around


In 2004 debuteerden The Zutons met het album “Who Killed The Zutons?”. De band, die Liverpool als thuisbasis heeft, wist met een mengeling tussen rock en funk een leuk en fris album te maken dat vooral in Engeland erg goed ontvangen werd. De band ontving er ondermeer een Mercury Music Prize en een nominatie voor een Britaward (best breaktrough Act) voor. Ook in Nederland kreeg de band de nodige positieve recensies, niet alleen voor het album maar ook voor de swingende live optredens op ondermeer London Calling en Lowlands.

Tired of Hanging Around’ gaat eigenlijk verder waar ‘Who Killed the Zutons?’ ophield, de frisse gitaarrifjes, stevige baslijnen en het vrolijke geluid van de saxofoon zijn dus weer terug. Toch is er een beduidend verschil tussen de beide albums, The Zutons zijn gedurende de afgelopen twee jaar namelijk een stuk volwassener geworden. Waar de debuutplaat af en toe nog wat rommelig klonk en de liedjes soms wat simpel overkwamen is dat nu niet het geval. Het album klinkt nu meer als een eenheid en de aanwezige tempowisselingen geven de nummers meer kracht, terwijl dit op 'Who Killed The Zutons?' juist een averechts effect had.

De grote kracht van het album schuilt in de ballads en de rustige rocknummers. Vooral nummers als Secrets, How does it feel en Valerie zijn hier prima voorbeelden van. Maar naast deze rustigere nummers staan er ook weer genoeg up-tempo liedjes, zoals titelnummer Tired of hanging around, op dit album die voor de nodige energie en afwisseling zorgen.

'Tired of Hanging Around' is een album waar de heren en dame van The Zutons trots op mogen zijn. Of het een definitieve doorbraak voor ze betekend valt moeilijk in te schatten maar ze hebben in ieder geval een enorm leuke en zomerse plaat afgeleverd.

1. Tired of Hangin' Around
2. It's the Little Things We Do
3. Valerie
4. Someone Watching over Me
5. Secrets
6. How Does It Feel?
7. Why Won't You Give Me Your Love?
8. Oh Stacey (Look What You've Done!)
9. You've Got a Friend in Me
10. Hello Conscience
11. I Know I'll Never Leave

3 Comments:

At zondag, april 23, 2006 12:01:00 p.m., Anonymous staralfur said...

hun nieuwe cd vind ik erg leuk :)
maare... is ie gesponsort door musicmeter.nl?? :P ;)

 
At zondag, april 23, 2006 7:23:00 p.m., Blogger SnoopS said...

ja, het plaatje deed het gister niet :P En de zomer in je bol is goed :D Ik ken alleen niets van The Zutons, dus ik doe het wel met andere muziek om de zomer in m'n bol te hebben.

 
At woensdag, april 26, 2006 7:02:00 p.m., Anonymous Nikki said...

Vond de vorige cd leuker.

 

Een reactie posten

<< Home