donderdag, juli 27, 2006

M’n Ierland trip 2006 – Part 3

Hierbij het derde en laatste deel van m’n Ierland verslag. We hebben het de laatste 2 dagen van de vakantie rustig aan gedaan. Het weer was van de hitte omgeslagen in een wat koelere periode (nog steeds rond de 25 graden overigens) en met meer bewolking en af en toe zelfs een bui.

Dag 6 - donderdag 20 juli
Net als vorig jaar kon het Pitch and Put spelen natuurlijk niet ontbreken. Ook deze keer vonden we weer een mooie baan, in Blarney.

De Pitch & Put course van Blarney

Pitch and Put is een soort minigolf, op een golfbaan met holes van ongeveer 50 meter is het de bedoeling in zo min mogelijk slagen je balletje in de hole te krijgen. Als snel bleek dat we een echte pro in ons midden hadden, Jordy won met een vrij duidelijk verschil. Daar konden zelfs de pogingen tot vals spelen van Arno niets aan veranderen. Zelf kon ik me niet mengen in de titelstrijd, het afslaan gaat prima alleen zo gauw ik in de buurt van de hole kom gaat het helemaal mis. Toch was het weer een leuk spelletje, eens op zoek naar een goede baan hier in Nederland.

’s Avonds gingen we, net als vorig jaar, naar de Greyhound races. Waar we vorig jaar echt in een klein lokaal stadion waren was dit nu zeker niet het geval. De baan van Cork, Curraheen Park geheten was groots, modern en druk. Over de avond gespreid konden we kijken naar 10 races, en ook nog eens naar 10 races in Dublin die via een tv scherm aan ons getoond werden.

De Greyhound races op Curraheen Park

Op al deze races kon natuurlijk ingezet worden. Na een aantal mislukte weddenschappen heb ik uiteindelijk vijf euro winst weten te maken, helemaal geen slechte oogst natuurlijk. Maar naast de weddenschappen, die je een race wel heel anders laten beleven, is het natuurlijk ook heel leuk om naar de mensen te kijken. Jong en oud komt er, onder genot van een pint, op de honden te wedden en dat geeft mooie taferelen. Ook het bekijken van de vele bookmakers en hun acties is erg leuk. Rond 23.00 uur was het tijd om weer huiswaards te keren.

De bookies

Dag 7 – vrijdag 21 juli
De vrijdag was onze laatste dag in Ierland. We besloten om een rit te maken door de omgeving en daarbij ook het grottencomplex “Caves of Mitchelstown” niet over te slaan. Na even gezocht te hebben, want natuurlijk kloppen de kaarten niet, vonden we ze uiteindelijk. De kaartjes konden we kopen aan de voordeur van een doodgewoon huis, geen kassa of winkeltje maar gewoon een woonhuis dus. Eenmaal binnen in het complex, waar het slechts een graad of 10 was waren vele soorten stalagmieten en stalactieten te zien maar ook veel soorten mineralen en zelfs enkele fossielen.

Laag hangende bewolking in de bergen

Na de grotten zijn we nog even verder gereden om wat van de natuur te zijn. Terwijl we om een aantal bergen reden, waarvan er zelfs een van ruim 900 meter hoog, zijn we ondermeer de county Tipperary (van het liedje inderdaad) en Limerick (van de Limerick inderdaad) doorgereden. Helaas hing de bewolking wat laag waardoor we de toppen niet hebben kunnen zien.

Dag 8 – zaterdag 22 juli
De wekker ging alweer om 03.00 uur aangezien we om 03.40 uur richting Cork Airport wilden vertrekken. Na een soepele nachtelijke rit waren we ruim op tijd op het vliegtuig en konden we onze sleutels van de auto inleveren en elektronisch inchecken. We dachten daarna even snel onze koffers in te gaan leveren maar daar dacht het grondpersoneel van Air Lingus anders over. In tegenstelling tot de andere maatschappijen openden zij hun balies een uur later. Gelukkig stonden we wel vooraan in de rij. Van de bagage verlost hadden we nog net even tijd voor een kop koffie en thee en een broodje, ook heb ik nog even een krantje gekocht. Bij het inchecken is m’n handbagage ook nog eens grondig doorzocht, dat krijg je als je je vier dagen niet scheert :P .

Air Lingus vlucht EI840

Eenmaal in het vliegtuig kregen we te horen dat we vanwege een “internal congestion” met een half uur vertraging zouden vertrekken (07.00 uur). Niets “internal congestion”, ze waren duidelijk te laat begonnen. De vlucht zelf ging prima, slechts een lichte turbulentie boven Engeland. Rond 09.30 landde we op Schiphol en konden we de bagage gehaald. Om 10.00 uur liepen we buiten tegen een zee van warmte aan en waren we na een weekje weer terug op Nederlandse bodem.

4 Comments:

At vrijdag, juli 28, 2006 10:09:00 p.m., Blogger SnoopS said...

Mooi laatste verhaal :) Klinkt als een leuke vakantie :) Misschien kom ik volgend voorjaar nog wel in Dublin... of een keer als Damien er optreedt ;) Tot zover mijn Ierse ervaringen ;)

 
At zaterdag, juli 29, 2006 11:59:00 a.m., Anonymous Bauk said...

Leuk verslag hoor, met mooie foto's ! :)

 
At maandag, juli 31, 2006 5:15:00 p.m., Anonymous Annet said...

Poeh, alles doorgelezen. Leuk verslag! Klinkt super allemaal! Prachtige foto's, wat is het daar móói! En die zee.. wauw, daar hoef je dus niet helemaal voor naar Italie... Je lijkt wel een reisgids, hebt me helemaal enthousiast gemaakt, ik wil ook naar Ierland! :)

 
At maandag, juli 31, 2006 5:24:00 p.m., Anonymous Joost said...

Wat een mooi verhaal Maarten met prachtige foto's.

Ierland, een mooi land met mooie natuur en prachtige geschiedenis.
Maar ja, dat bier he, heb ik nu in Estland een momentje gehad dat ik na een slokje iets proefde wat ik lekker vond? Geen idee, en zolang ik geen bier lust kan ik Ierland nog niet op nr1 van vakantiebestemmingen te zetten wat volgens mij erg jammer is.
Dan maar geen bier...

 

Een reactie posten

<< Home