vrijdag, mei 18, 2007

Interpol heerst in Paradiso

Tot afgelopen maandag was het alweer bijna twee jaar geleden dat Interpol ons land aandeed voor een optreden. Afgelopen maandag was Paradiso tot de nok toe gevuld voor de band uit New York. De voornaamste reden voor de tour: het verschijnen van "Our Love To Admire", alweer het derde album van de band dat op 6 juli zal verschijnen.
Ondanks de vrij hoge toegangsprijs was het concert toch binnen tien minuten uitverkocht.

Allereerst is er aandacht voor de Canadese singer-songwriter Patrick Watson die samen met zijn begeleidingsband het voorprogramma verzorgt. Zij spelen een set met mooi opgebouwde nummers waarbij het experiment niet geschuwd wordt. Denk daarbij aan een nummer waarin de fietsbel centraal staat, veel galm op de microfoon en de elektrische gitaar bespeeld wordt met een leeglopende ballon. De band oogst vooral veel lof door in een muisstil Paradiso af te sluiten met een geheel onversterkt nummer.

Foto van Karen Hendrix

Strak in het pak en onder luid applaus verschijnen de heren van Interpol op het podium om in de daarop volgende 71 minuten Paradiso helemaal plat te spelen.
De band speelt een sterke maar duistere set waarin het new wave geluid en de nasale stem van zanger Paul Banks de rode draad vormen. Menig publieksfavoriet wordt gespeeld waarbij vooral ‘Evil’, ‘Slow Hands’ en ‘Obstacle 1’ eruit springen. Gedurende het concert worden ook drie liedjes van het te verschijnen album gespeeld, waarbij het openingsnummers ‘Pioneer to the Falls, een erg goede indruk achterlaat.


Ondanks dat de band nauwelijks interactie met het publiek heeft is het concert geen moment saai om naar te kijken. Daar zorgen de stoïcijnse houding en blikken van zanger Paul Banks, de pasjes van bassist Carlos D. en de swingende bewegingen van gitarist Paul Kessler wel voor. Tijdens de toegift ‘Stella Was a Diver and She Was Always Down’, waar door een aantal fans gedurende het concert al een aantal maal om gevraagd is, ontsnapt de band even uit het strakke keurslijf en spelen ze sneller en meer gedreven dan daarvoor.

Ondanks de korte duur van het optreden heeft Interpol wederom een hele sterke indruk achtergelaten. De mix van het sterke spel, de bijna introverte en daardoor sfeervolle houding en de mooie nummers maakten het tot een optreden om niet snel te vergeten.

Setlist
Pioneer to the Falls
Obstacle 1
NARC
Say Hello to the Angels
Take you on a Cruise
Mammoth
Slow Hands
Leif Erikson
The Heinrich Maneuver
Evil
Not even Jail

Length of Love
Stella
PDA

3 Comments:

At vrijdag, mei 18, 2007 3:55:00 p.m., Blogger Karen said...

Hee en het mooie is dat je ze op Werchter weer ziet. Geluksvogel!
Ik hoop dat ze ook nog aan de line-up van Pukkelpop worden toegevoegd.

 
At vrijdag, mei 18, 2007 9:23:00 p.m., Anonymous Anneke said...

Ohohoh ik vind het nog steeds zonde dat ik er niet bij was! Mja op Lowlands ga ik ze hopelijk zien en dan zullen we eens kijken of ze die tent weg kunnen blazen ;)

 
At zaterdag, mei 19, 2007 6:26:00 p.m., Anonymous eeflien said...

"een optreden om niet snel te vergeten"
Zeker weten van niet! Ik heb echt zin om ze weer te zien op lowlands.
En nog bedankt voor het plekje vrijhouden! We stonden echt super :)

 

Een reactie posten

<< Home