zaterdag, mei 26, 2007

Interview: The Midway State


Tussen optredens in Parijs en London door doet The Midway State Amsterdam aan voor een optreden in de bovenzaal van Paradiso en een aantal interviews. Namens Coldplayfans sprak ik met zanger Nathan Ferraro en drummer Daenen Bramberger, zij vertellen ons over de band, het opnameproces en de tournee.

The Midway State
Het kleine skistadje Collinwood in Canada is de thuishaven van The Midway State. De band wordt opgericht door zanger Nathan Ferraro en gitarist Ryan Horning tijdens hun highschool periode. Drummer Daenen Bramberger en bassist en Adam Beamish maken de bezetting van de band compleet. De naam van de band kent geen diepere betekenis. “The Midway State is het resultaat van een vier jongens op zoek naar een bandnaam. The Midway State was één van de namen die daarbij geroepen werd en deze beviel ons allen goed. Na twee jaar optreden en liedjes schrijven begonnen we ons te realiseren dat spelen in een band toch wel erg leuk was en besloten we er hard aan te werken.”

En dus vertrok de band naar een eenkamerappartement in Toronto om daar serieus aan de toekomst van de band te gaan werken. Daar ontstonden ook de problemen, Ryan en Adam bleken minder voor de band over te hebben en werden vervangen door Mike Kirsh en Mike Wise. “Soms moet je harde beslissingen nemen om de band te verbeteren en groter te worden. Het is bij wijze van spreken net het beëindigen van een relatie met je vriendin. Ryan en Adam zijn nog steeds goede vrienden en de nieuwe bandleden zijn ook hele goede jongens.”

Muzikaal wordt de band vaak vergeleken met bands als Coldplay, Keane & Jeff Buckley, een vergelijking waar de band tevreden mee is. “Dit zijn ook de bands waar we zelf naar luisteren dus is het niet zo vreemd dat we ook zo klinken. Ik hoop dat we later als band gewaardeerd worden om de liedjes die we schrijven. Net als Coldplay en Fleetwood Mac. “

Met A Man On The Moon

Begin juni verschijnt de debuut EP van de band, genaamd ‘Met A Man On Top Of The Hill', waarop vier nummers van de band te horen zijn. Toch heeft Nathan er in zijn leven al ruim 400 geschreven. “Het is erg moeilijk om de juiste nummers voor een album of EP te kiezen. Ik zal niet zeggen dat deze vier nummers mijn favoriete liedjes zijn, maar op het moment van de opnamen klonken deze gewoon het best. Het proces van het kiezen van deze liedjes is moeilijk en zwaar, een producer kan daar vaak een uitkomst in zijn omdat hij als buitenstaander naar de nummers luistert. Voor het album dat in het najaar zal verschijnen hebben we op het moment nog achttien liedjes die we nog terug zullen moeten brengen tot elf. “

Op tournee
Na een aantal tournees door Noord-Amerika is The Midway State nu voor het eerst in Europa, maar veel tijd om de toerist uit te hangen is er niet. “Voor een band is het erg duur om hier te zijn en dus gebruiken we onze verstandig, we hebben geen dag vrij en spelen iedere avond een optreden. Je ziet de wereld, of Europa in dit geval, een beetje in een tunnel. De enige drie plaatsen die je in een stad ziet zijn het hotel, het restaurant en de concertzaal. De rest zien we van achter de vooruit van de bus. Gisteren waren we nog in Parijs maar de Eiffeltoren hebben we niet gezien.”

1 Comments:

At zaterdag, mei 26, 2007 7:33:00 p.m., Anonymous evelien said...

Interviewer Bakkertje is goed bezig geweest! Leuk zeg :)
Binnenkort meer van dit soort uitstapjes?
Owja, en omdat de foto nog een keer langs komt zal ik nog maar een keer zeggen dat ie leuk is? ;)

 

Een reactie posten

<< Home