maandag, mei 28, 2007

The Midway State in Paradiso

Een redelijk gevulde bovenzaal van Paradiso is het decor van de showcase van The Midway State, een jonge maar ambitieuze band uit Toronto. De band is bezig aan de eerste tournee door Europa en heeft als grootste wapenfeit een liedje in de populaire televisieserie The O.C. achter hun naam staan.

A Silent Express, een band uit Groningen, verzorgt het voorprogramma. Ze doen dit met krachtige en puntige rockliedjes die erg aan Voicst doen denken. Vanwege miscommunicatie richting het publiek over de begintijd is het daarna lang wachten op The Midway State tot de band rond 22.00 toch het podium betreedt.

The Midway State doet erg aan een kruising tussen Keane en Coldplay denken. De met piano en gitaar doorspekte popliedjes hebben hier een groot aandeel in maar de podiumpresentatie van zanger Nathan Ferraro doet de rest. Net zoals Chris Martin en Tim Rice-Oxly zit hij veelvuldig met zijn pianokruk te wippen.

Muzikaal is het allemaal dik in orde wat de band het publiek voorschotelt, in ongeveer vijfendertig minuten spelen zij de nummers van de debuut EP ‘Met a Man On The Moon’ en van het nog op te nemen album. Met name de nummers ‘Nobody Understands’ en het uptempo ‘Never Again’ vallen hierbij op.

Eerder op de dag sprak Coldplayfans met zanger Nathan Ferraro en drummer Daenen Bramberger. Het resultaat is hier en in de vorige post te lezen.

Setlist:
Fireflies
Change for You
I Know
Nobody Understands
Never Again
Unaware
What You Need is Love