maandag, september 24, 2007

Help, ik ben opgeslokt door een walvis!

Afgelopen zaterdag was ik voor de derde keer in anderhalf jaar tijd te vinden bij een concert van The Decemberists. De band uit Portland (Oregon), die er altijd in slagen om goede muziek en leuke interactie met het publiek te combineren, maakten er opnieuw een groot feest van.

Toch lag de nadruk deze keer iets meer op de muziek dan op het spelen van spelletjes. De band opende sterk met 'The Crane Wife 1 & 2' en vervolgens 'The Crane Wife 3'. Ook werden de hits 'O Valencia' en 'Sixteen Military Wives'. Met name tijdens deze nummers kwamen de grappen van zanger Colin Meloy aan bod. Maar waar dit concert verschilde met de vorige twee optredens die ik zag was dat er nu ook periodes 'serieus' gespeeld werden. Zo speelde de band bijvoorbeeld 2 nieuwe nummers waarvan 1 nummer ruim een kwartier in beslag nam. Dat belooft nog wat voor een toekomstig album.

Tijdens de afsluiter had de band wederom een verrassing voor de gezellige drukke Paradiso in Petto, een nummer dat nog niet eerder in Nederland gespeeld was: 'The Mariners Revenge Song'. Wij krijgen daarbij de instructie mee om op aangeven van manusje-van-alles Chris Funk te gillen alsof we werden opgeslokt door een walvis. En zoals je in het volgende filmpje ziet werd deze taak meer dan volbracht.Al met al was het alweer een goed optreden van The Decemberist. Deze keer ontbrak alleen net de magie die de voorgaande keren wel aanwezig was. Maar desondanks werd het alsnog een groot feest.