donderdag, maart 01, 2007

The Decemberists, Kasabian en de Persconferentie Pinkpop 2007

De laatste weken waren op muzikaal gebied weer heerlijk druk. Zo bezocht ik vorige week (opnieuw) een geweldig concert van The Decemberists, de band die het afgelopen jaar furore maakten met The Crane Wife.
Muzikaal klopte het vorige week weer helemaal en met een nagespeelde zeeslag (de slag bij Chatham) en een lekkere fitness oefening werd het aanwezige publiek goed vermaakt. Het kon echter net niet tippen aan het concert dat de band afgelopen mei gaf, daar miste ik de magie voor. Maar zelfs zonder deze magie werd het een concert om niet snel te vergeten.



Afgelopen maandag was het Britse Kasabian aan de beurt. In een afgeladen Paradiso, waarbij het publiek voor bijna 75% uit Britten bestond, zorgde deze Britpop band voor een heerlijke avond. Muzikaal vond ik het allemaal wat rammelen maar door de uitgelaten sfeer en de toch wel hele prettige nummers als 'Empire', 'Shoot The Runner' en vooral 'Club Foot' werd het toch een heel fijn concert.



Dan de Pinkpop persconferentie. Gistermiddag ben ik, tijdens m'n pauze, lekker even naar Paradiso gewandeld om daar samen met Klaas de jaarlijkse Pinkpop Persconferentie bij te wonen. We hadden een plekje op de gastenlijst weten te bemachtigen om zo een leuk stuk voor Coldplayfans.nl te schrijven. Naast de onthulling van een aardig maar weinig fantasierijk programma was er ook plaats voor muziek. Niemand minder dan Ilse DeLange, Maria Mena, Viberider en C-mon & Kypski. Een leuke pauze werd dat zo, en zo'n brand biertje smaakt best als lunch. ;)
Het hele verhaal kan je hier lezen.